Πώς μπορώ λεηλατήσω έναν ανενεργό παίκτη με στρατιωτικά πλοία?Δεν μπορείς. Η επιλογή για «Αποκλεισμό Λιμανιού» δεν είναι διαθέσιμη από τη στιγμή που κάποιος παίκτης είναι ανενεργός.
Πώς φτιάχνω στρατιωτικά πλοία?Στο ναυπηγείο. Μπορείς να χτίσεις ναυπηγείο αφού ερευνήσεις την «Δεξαμενή καθαρισμού» στον Στρατιωτικό τομέα
Υπάρχει τρόπος να σταματήσω ένα σκάφος φορτίου ενώ φορτώνει?Όχι. Απλώς περίμενε να τελειώσει η φόρτωση και μετά ακύρωσε την αποστολή πηγαίνοντας στον κουμπάκι πάνω αριστερά από όπου βλέπεις τον «Εμπορικό στόλο»
Ξέρεις κανείς γιατί το σκάφος μου θέλει 1:30 να φορτώσει 300 μονάδες?Γιατί τα σκάφη φορτώνονται με σειρά προτεραιότητας, πιθανότατα υπήρχαν άλλα δύο σκάφη πριν από το δικό σου που φορτωνόταν.
Αν μπορώ, πώς και πότε μπορώ να επανακτήσω σκάφη φορτίου που μου έχουν κλέψει κατά τη διάρκεια αποκλεισμού του λιμανιού μου? Ο στόλος μου τώρα νίκησε τον στόλο που απέκλειε το λιμάνι αλλά τα πλοία μου δεν έχουν επιστρέψει.Τα σκάφη φορτίου επιστρέφουν πίσω από μόνα τους. Το κουμπάκι πάνω αριστερά από όπου βλέπεις τον «Εμπορικό στόλο» σου λέει πότε θα επιστρέψουν τα σκάφη σου. Υπάρχει ένα γνωστό bug το οποίο «κολλάει» τα πλοία ανάμεσα στις αποικίες και εκείνα δεν επιστρέφουν.
Τι πρέπει να κάνω ώστε τα σκάφη φορτίου μου να αποβιβάσουν τα στρατεύματα ξηράς μου στην εχθρική πόλη όταν ο άλλος έχει στόλο?Πρέπει να αποκλείσεις το λιμάνι του, εάν το εν λόγω λιμάνι έχει στόλο θα γίνει αυτόματα ναυμαχία και αν είσαι πιο ισχυρός θα του τα βυθίσεις.
Πως μπορώ να πουλήσω/διαγράψω ένα σκάφος φορτίου?Δεν μπορείς. Θα τα χρειαστείς κάποια στιγμή οπότε μην ανησυχείς, άλλωστε δεν έχει κόστος συντήρησης.
Πώς μεταφέρω προμήθειες ανάμεσα στις αποικίες?Με τον ίδιο τρόπο που κάνεις εμπόριο με κάποιον. Πήγαινε στην επιλογή «Προβολή Κόσμου» και επέλεξε την αποικία σου (ή την πρωτεύουσά σου ανάλογα), και ύστερα επέλεξε την «Μεταφορά Αγαθών».
Σημείωση: εάν στέλνεις από την πρωτεύουσα στην αποικία σου πρέπει να είσαι στην προβολή της πρωτεύουσας (από την μπάρα πάνω αριστερά επιλέγεις ποια πόλη θέλεις να βλέπεις κάθε φορά)
Ένας άλλος τρόπος να το κάνεις αυτό, ο οποίος είναι και πιο εύκολος είναι να πας στον Εμπορικό Λιμένα και κάτω από το εικονίδιο με το σκάφος, στην επιλογή «Στείλε σκάφος φορτίου» θα δεις τα ονόματα όλων σου των πόλεων. Επέλεξε την πόλη στην οποία θέλεις να στείλεις προμήθειες και αμέσως θα σε οδηγήσει στην σελίδα από όπου επιλέγεις τι προμήθειες θέλεις να στείλεις.
Τα πολεμικά πλοία εργάζονται και αμυντικά στο να πιάσεις τυχόν κατασκόπους?Όχι. Γιατί οι κατάσκοποι μεταμφιέζονται σαν πειρατές κι εκείνοι! Χαχαχα! Σοβαρά τώρα όχι δεν βοηθούν στο να πιάσεις κατασκόπους. Το αν θα καταφέρεις να πιάσεις τον κατάσκοπο που σου στέλνουν εξαρτάται από το μέγεθος της πόλης, τον αριθμό των κατοίκων, τα στρατεύματα και τους κατασκόπους που έχεις στην πόλη σου. Όσο μεγαλύτερη είναι η πόλη, τόσο πιο πυκνοκατοικημένη είναι και άρα τόσο πιο δύσκολο να πιάσεις τον κατάσκοπο. Παρ’ολ’αυτά, όσο πιο πολλά στρατεύματα και κατασκόπους έχεις στην πόλη σου, τόσο πιο εύκολο είναι να πιαστεί ο κατάσκοπος. Επίσης μετά την εκτέλεση της κάθε αποστολής του κατασκόπου οι πιθανότητες να ανακαλυφθεί αυξάνονται, οπότε καλό είναι να αφήνεις τον κατάσκοπό σου ανενεργό για λίγο καιρό πριν του αναθέσεις νέα αποστολή ή του ζητήσεις να επιστρέψει πίσω στην πόλη σου.
Εάν επιτεθώ με πολεμικά πλοία σε κάποιον που έχει μόνο στρατιωτικές μονάδες ξηράς, μπορούν να πολεμήσουν αυτοί οι δύο τύποι στρατευμάτων?Όχι. Ο στόλος παραμένει στο νερό εκτός αν τους βρείς τρόπο να περπατήσουν στη στεριά!
Μπορώ να βάλω τον πολεμικό μου στόλο να συνοδεύσει τα σκάφη φορτίου μου που μεταφέρουν στρατεύματα ξηράς για την περίπτωση που συναντήσουν αποκλεισμό λιμανιού?Εάν ανησυχείς μπορείς απλά να τσεκάρεις τον προορισμό σου στον παγκόσμιο χάρτη λίγα λεπτά πριν φτάσει η αποστολή σου. Εάν το λιμάνι είναι αποκλεισμένο απλώς ακύρωσε την αποστολή. Προσωπικά προτιμώ να κάνω μόνο αγοραπωλησίες, το πολύ πολύ να γυρίσουν τα σκάφη μου άδεια αν το λιμάνι είναι αποκλεισμένο.
Πώς ελέγχω την πρόοδο των εμπορικών σκαφών μου?Πάνω αριστερά στην οθόνη του παιχνιδιού υπάρχει ένα εικονίδιο με ένα καράβι. Πατώντας σε αυτό το εικονίδιο θα δεις όλα σου τα πλοία που ταξιδεύουν, τους προορισμούς τους, τι προμήθειες κουβαλάνε, εάν ταξιδεύουν για να πουλήσουν / αγοράσουν η απλά μεταφέρουν προμήθειες καθώς και το πότε αναμένεται να φτάσουν στον προορισμό τους και πότε θα γυρίσουν πίσω στην πόλη σου.
Πώς μπορώ να ελέγξω αν ο παίκτης με τον οποίο έχω κάνει συμφωνία για ανταλλαγή προϊόντων έχει στείλει το πλοίο του σε εμένα?Πήγαινε στον Εμπορικό Λιμένα, και κάτω από την επιλογή «Εισερχόμενοι έμποροι» θα μπορείς να δεις τον παίκτη που σου στέλνει προμήθειες, τι είδους προμήθειες στέλνει, σε τι ποσότητες, πόσα πλοία έρχονται και για ποιο λόγο (μεταφορά / αγορά / πώληση) και τι ώρα αναμένεται να φτάσουν στην πόλη σου.
Ας πούμε ότι μου επιτίθενται από ξηράς. Και χάνω. Αλλά έχω έναν τεράστιο στόλο με πολεμικά πλοία αραγμένα στο λιμάνι μου, θα μπορούν να έρθουν τα εμπορικά πλοία του αντιπάλου να φορτώσουν λάφυρα?
Ναι. Δυστυχώς τα πολεμικά πλοία δεν μπορούν να κάνουν τίποτα στα εμπορικά σκάφη φορτίου που έρχονται για να παραλάβουν τις λεηλατημένες προμήθειες.
Μπορώ να στέλνω προμήθειες ανάμεσα στην πρωτεύουσα και την αποικία μου εάν δεν έχω λιμάνι στην αποικία?Ναι. Ακόμα κι αν δεν έχεις λιμάνι στην αποικία σου μπορείς να στείλεις προμήθειες μεταξύ των πόλεών σου. Να θυμάσαι μόνο: οι πόλεις χωρίς λιμάνι μπορούν να λεηλατηθούν με μέγιστη λεία τις 60 μονάδες. Ο ρυθμός φόρτωσης είναι 10 μονάδες ανά λεπτό, γι’αυτό οι αποικίες που δεν έχουν λιμάνι μπορούν να στέλνουν και να δέχονται προμήθειες με το εξής μειονέκτημα --> η φόρτο-εκφόρτωση παίρνει περισσότερη ώρα. Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις σε μια πόλη χωρίς λιμάνι είναι ο «Αποκλεισμός Λιμανιού».
Σημείωσε επίσης ότι δεν μπορείς να κάνεις επίθεση από μία πόλη που δεν έχει λιμάνι σε μία πόλη σε διαφορετικό νησί. Θα πρέπει να χτίσεις λιμάνι για να μπορέσεις να μεταφέρεις στρατεύματα μέσω θαλάσσης. Επιθέσεις βέβαια σε πόλεις στο ίδιο νησί μπορείς να κάνεις.
Στην Στρατιωτική Αναφορά λέει: 95 μονάδες έρχονται από XXXXXX
και ο χρόνος είναι 5 λεπτά έως ότου φτάσουν στην πόλη μου. Περίμενα μέχρι που ο μετρητής έφτασε στο 0 και δεν έγινε τίποτα. ούτε αναφορά μάχης μου ήρθε, ούτε κανείς για εμπόριο, τι έγινε?Τα επιτιθέμενα στρατεύματα γύρισαν πίσω. Έχεις πλοία που υπερασπίζονται την πόλη σου. Εκείνος δεν έχει πλοία να μπλοκάρουν το λιμάνι σου, οπότε τα στρατεύματά του γύρισαν πίσω.
Θέλω να μπω σε κατάσταση διακοπών αλλά δεν μπορώ γιατί μου «έκλεψαν» ένα σκάφος (το οποίο έχει κολλήσει όπως προείπαμε). Πώς μπορώ να μπω σε κατάσταση διακοπών?Δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις την Κατάσταση Διακοπών όταν υπάρχουν στρατεύματα / στόλοι / εμπορικά σκάφη σε αποστολές. Οπότε αν σου έχουν «κλέψει» ένα σκάφος πρέπει πρώτα να το πάρεις πίσω και μετά να ενεργοποιήσεις την κατάσταση διακοπών. Το πώς θα το πάρεις πίσω μπορείς να το βρεις πιο πάνω.
Όταν ένας παίκτης προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό που του έχω κάνει είμαι ακόμα ο επιτιθέμενος ή είμαι πλέον ο αμυνόμενος? Δηλαδή, όταν εμπλακώ σε μία τέτοια κατάσταση ο στόλος μου χρησιμοποιεί την Δύναμη Επίθεσης ή την Δύναμη Άμυνας που έχει?Χρησιμοποιείς και τις δύο Δυνάμεις σου σε όλες τις περιπτώσεις.